Be Online with Software

//Be Online with Software
Be Online with Software 2017-04-17T19:18:26+00:00

Stappenplan om te beginnen met de BeSocialEasy software

De voorbereiding om aan de slag te gaan met BeEasy social media software

  • Zorg dat al je social media kanalen zijn aangemaakt: twitter, Facebook profiel en bedrijfspagina op Facebook, Instagram en LinkedIn. (Let er op dat je beheerder bent van de Facebook pagina!)
  • Stel een lijst samen van 10 “keywords/zoekwoorden”. Bedenk de “keywords/zoekwoorden” jij wil delen, monitoren of beheren die de kern raken van jouw bedrijf.
  • Stel een lijst samen (voor het automatisch volgen van gebruikers) van een groot (qua aantal volgers) twitter/instagram account waar jij graag de volgers van zou willen hebben.
  • (Extra!) Zoek op populaire website qua onderwerp voor jouw bedrijf naar 5x een RSS-feeds van die website. Zoek de juiste URL van de RSS-feed en kopieer deze naar een lijst.

Software BeSocialEasy instellen

Maak een proefaccount aan via http://www.besocialonline.com voor BeSocialEasy en login bij de software.

Koppel je social media kanalen 1 voor 1 via “connect social” (Rechts boven in de hoek):software sociale media

Ga in het hoofdmenu (links in beeld) naar de onderste knop “instellingen”. Klik op “profielen”.

Ga nu naar de + knop (rechts boven in het scherm):software sociale media

Monitoren (Social Media Content)

Kies de instelling die je wil maken. Begin met “keywoord search” (boven aan). Stel daar je eerder gekozen 10 zoekwoorden in en plaats tussen de woorden duidelijk een “spatie” “OR” “spatie”. Voorbeeld: regen OR onweer OR bui OR zon OR sneeuw OR hagel OR ……. Etc, etc. Klaar! Via het hoofdmenu “berichten” (links) gaat de software vanaf nu content voor je verzamelen , die jij weer zou kunnen delen of monitoren.

Engagement (Social Media Community)

Om het instellen van de autofollow te doen ga je naar “regels” in het hoofd menu (rechts). Klik vervolgens op “volgen”. Daarna klik je op de + links in het scherm:

Kies voor welk twitter/instagram account je de software wil inzetten om nieuwe volgers te vinden en te gaan volgen/ontvolgen. Kies bij twitter ook in stap twee voor “keywoord” of “account” (beide is namelijk mogelijk). LET OP! Bij invullen van een twitteracoount MOET je de @ voor de naam invullen.

(Extra) Content via RSS-feed

Ga in het hoofdmenu (links in beeld) naar de onderste knop “instellingen”. Klik op “profielen”.

Ga nu naar de + knop (rechts boven in het scherm):

Kies voor de onderste knop “RSS Feed”. Zet nu de 5 URL’s van de door jouw gevonden sites 1 voor 1 in de software.

Gebruik BeSocialEasy

Login en bekijk de gevonden berichten. Via de witte balk boven kan je een selectie maken binnen de 10 zoekwoorden die jij hebt ingesteld Type bijvoorbeeld “regen’ en klik op deze knop: software sociale media(let op: alleen de 10 woorden van jouw zoekopdracht werken!).

Om de berichten van de RSS-feed te bekijken klik je op: software sociale media

Selecteer nu welke berichten je wil zien door het aanvinken van de juiste regel waaronder RSS-feeds.

Succes met de eerste stappen in de software (en hopelijk niet de laatste!) BeSocialEasy gaat je nu helpen! Voor vragen gewoon even bellen: 0638149849